Інтеграція релокованого бізнесу у економічний простір територіальних громад

Війна росії з Україною змусила підприємства із зон бойових дій, тимчасово окупованих територій або тих областей, що знаходяться у безпосередній близькості до фронту, шукати можливості для продовження своєї господарської діяльності у більш безпечніших регіонах.

Сьогодні Львівська область є лідером за кількістю підприємств, які переїхали зі східних та південних областей країни. Бізнес – це нові робочі місця та збільшення надходжень до місцевих бюджетів, тому важливо релокованому бізнесу якнайшвидше адаптуватися до нових економічних реалій та запустити власне виробництво. Але ще більшого результату можна досягти, якщо сприяти налагодженню партнерства з місцевими підприємцями: це й обмін досвідом, творення спільних проєктів, кооперація, кластеризація та багато інших креативних ідей.

Реагуючи на ці виклики Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини розпочинає реалізацію нового проєкту «Синергія міжсекторного партнерства для інтеграції релокованого бізнесу у економічний простір громади». Ця ініціатива була підтримана в межах проєкту «Фенікс», що реалізується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу та спрямований на посилення українського громадянського суспільства для протидії наслідкам війни.

Серед наших завдань:

  • проаналізувати перешкоди та бар’єри для належного функціонування релокованого бізнесу на місцевому рівні;
  • підвищити навички і компетенції представників релокованого бізнесу, місцевої влади, місцевих підприємців та громадськості з налагодження ефективного партнерства;
  • підготувати рекомендації у формі дорожньої карти з переліком інструментів побудови партнерства та забезпечення комунікаційної системності;
  • поширити успішні кейси серед інших громад.

Проєкт впроваджуватиметься у Яворівській, Пустомитівській, Стрийській, Городоцькій та Дрогобицькій міських територіальних громадах.

Запрошуємо підприємців та активну громадськість долучатися до заходів нашого проєкту та створювати нові інтеграційні можливості для сталого розвитку власних громад.