У Буській громаді презентували проєкт стратегії розвитку на період до 2027 року та план заходів з її реалізації

Громади Львівщини виходять на фінішну пряму у процесі розробки та затвердження стратегій.  

11 січня в Буській громаді відбувся круглий стіл у межах громадського обговорення проєктів стратегії розвитку громади на період до 2027 року та плану заходів з її реалізації на 2024-2027 роки. Ці стратегічні документи напрацьовано із широким залученням представників бізнесу, управлінців, активних мешканців громади  та за підтримки експертів проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в партнерстві з департаментом економічної політики Львівської ОВА за підтримки Проєкту  USAID «ГОВЕРЛА».

«Громадське обговорення проєкту стратегії та плану заходів з її реалізації – це завершальний етап понад шестимісячного марафону з формування стратегічних документів Буської міської територіальної громади на середньострокову перспективу. Далі – розгляд і затвердження на сесії міської ради. Я дуже рада, що ми пройшли цей процес відкрито, із залученням громадськості та за фахового супроводу експертів Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», – зазначила Людмила Рудіон, секретар Буської міської ради.

«Під час громадського обговорення проєкту стратегії та плану заходів з її реалізації, а також звіту про СЕО, в рамках проходження стратегічної екологічної оцінки, надійшло кілька пропозицій щодо коригування та деталізації проєктів, які увійшли до плану заходів. Це свідчить про усвідомлення громадськістю та представниками ОМС значення цих документів для подальшого розвитку громади та відповідальності за досягнення визначених орієнтирів», – підкреслив Андрій Дуб, експерт проєкту.

На черговій сесії Буської міської ради допрацьований проєкт стратегії та план заходів з її реалізації буде винесено на розгляд і затвердження депутатського корпусу.

Ця публікація створена Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.