Хирівська громада завершила розробку стратегії розвитку та плану заходів з її реалізації за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

23 листопада у Хирівській громаді відбувся круглий стіл в межах громадського обговорення проєктів стратегії розвитку громади на період до 2027 року та плану заходів з її реалізації на 2024-2027 роки.

Ці стратегічні документи напрацьовані максимально публічно робочою групою у складі представників бізнесу, управлінців, активних мешканців громади за підтримки експертів проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту  USAID «ГОВЕРЛА».

«Ми дбаємо про майбутнє покоління та розвиток освіти у громаді. У стратегії чимало проектів, що сприятимуть розвитку освітньої інфраструктури у найблищі роки. Проте вже зараз ми дбаємо про це. І сьогодні маємо гарну новину, адже громада отримала новий «Школярик», у всіх навчальних закладах ми організували гаряче харчування для учнів» – Королюк Мирослава, голова Хирівської громади.

Ірина Сторонянська, експертка проєкту, підкреслила: «Громада дуже активно та динамічно працювала над розробкою стратегії та плану заходів і як результат ми вже проводимо громадське слухання проектів цих документів, які розроблені з дотриманням чинного законодавства та нової методики. Однією з особливостей громади є висока активність громадських організацій (Пласт, Джура, Районне козацьке товариство імені Б. Хмельницького, осередок ГО “Союз українок”, Хирівська спілка ветеранів та інвалідів АТО-ООС) , інтереси яких представлені у підготовлених ними проектних заявках до плану заходів»

Впродовж місяця триватиме громадське обговорення проекту стратегії та плану заходів з її реалізації – з документами можна ознайомитися на сторінці міськради за посиланням. Усі мешканці громади матимуть змогу висловити свої думки і пропозиції. Після цього стратегічні документи будуть спрямовані на розгляд Хирівської міської ради.

Нагадаємо, процес стратегування відбувається в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини у партнерстві з департаментом економічної політики ЛОВА за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».