Самбірська громада за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» провела друге засідання робочої групи з напрацювання стратегії розвитку

17 листопада в Самбірській громаді відбулося друге засідання робочої групи з напрацювання стратегії розвитку. Захід проходив за підтримки експертів проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 

Друге засідання робочої групи було присвячене напрацюванню стратегічних напрямів, стратегічних цілей та оперативних цілей. Учасники об’єдналися в робочі групи за тематичними напрямками і напрацювали ідеї проєктів.

Управлінці та активні мешканці обговорили стратегічне бачення та напрацьоване робочою групою «дерево цілей» стратегії. Пріоритетами громада обрала такі цілі:

1) громада достатку,

2) громада чистого довкілля та сучасної інфраструктури,

3) здорова та інклюзивна громада,

4) громада – освітній та молодіжний центр,

5) туристично приваблива громада.

Учасники заходу, в межах напрацьованих цілей, запропонували реалізувати наступне:

  1.  розвиток зеленого туризму: у співпраці з бізнесом можливість відкриття контактного зоопарку та виробництво супутньої еко-продукції;
  2. розвиток підприємств – виробників сувенірів
  3. модернізація та ландшафтний дизайн історичної частини міста:  заміна інженерних мереж, дорожнього покриття, тротуарів, ремонт та реставрація фасадів із застосуванням енергозберігаючих технологій;
  4.  будівництво каналізаційних очисних споруд;
  5. капітальний ремонт приміщення на вулиці Чайковського 10;
  6.  будівництво спортивного плавального басейну;
  7. створення кінотеатру під відкритим небом;
  8.  промоція туристичних маршрутів.

Друге засідання – це лише частина кропіткої роботи, якої ще багато попереду. Потрібно докласти неабияких зусиль, аби максимально використати інтелектуальний та матеріальний потенціал громади із залученням додаткових ресурсів.

Подальші кроки роботи з розробки стратегії розвитку громади передбачають підготовку технічних завдань до плану заходів з реалізації стратегії, які відповідатимуть завданням, визначеним при формуванні дерева цілей.

Нагадаємо, процес стратегування відбувається в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини у партнерстві з департаментом економічної політики ЛОВА за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»