У Сокільницькій громаді формують проєкти під стратегію розвитку громади

18 липня на засіданні робочої групи з формування стратегії розвитку Сокільницької громади було презентовано каталог отриманих від зацікавлених осіб та напрацьованих управлінцями пропозицій технічних завдань проєктів місцевого розвитку до плану заходів з реалізації.

У межах заходу розглянули та проаналізували перелік поданих проєктних ідей. Усього за період збору напрацювали 37 ідей проєктів, згрупованих у трьох стратегічних цілях: сталий розвиток території, територія комфортного життя й безпечна та ефективна громада.

Один із членів робочої групи зазначив, що бюджет стратегії громади достатньо амбітний – 1,3 млрд грн на чотири роки, що на рік становить близько 320 млн грн. Реагуючи на це, голова Сокільницької громади Тарас Сулимко зазначив: «На місцевий бюджет припадає 40% а це близько 128 млн грн. Подужаємо. Але маємо також активно шукати співфінансування із зовнішніх джерел. І це вже залежить не тільки від ініціатив керівництва, але й від активності громади, громадських організацій тощо».

Наступним етапом роботи стало визначення критеріїв відбору та ранжування ідей проєктів місцевого розвитку, щоб окреслити пріоритетність їх реалізації.

Робота над розробленням основного документа розвитку громади продовжується.

Нагадаємо, процес стратегування відбувається в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в партнерстві з департаментом економічної політики ЛОВА за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».