Громади Волинської області формують плани заходів з реалізації стратегії

Впродовж минулого тижня у двох громадах Волинської області, а саме Локачинській та Ківерцівській, відбулися засідання робочих груп з формування стратегій розвитку. Процес стратегічного планування відбувається за підтримки експертів проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів», який реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

За підсумками представлення та обговорення фінальних версій документів учасники робочих груп погодили бачення та місію громад, дерева цілей. Детально були розглянуті завдання та пропоновані ідеї проєктів.

«Ківерцівська громада виважено підійшла до напрацювання проєктних ідей до плану заходів з реалізації стратегії з огляду на ризики затягування війни. Водночас дискусії, які відбулися під час роботи над стратегією та планом заходів з її реалізації, вказують на необхідність посилення роботи міської ради та громадського сектору над формуванням комунікаційного містка задля усунення непорозумінь та сприяння ефективному розвитку громади», – зазначив Андрій Дуб, експерт проєкту.

Під час жвавих обговорень були представлені найбільш ймовірні проєкти, які відповідають стратегічним цілям та напрямкам розвитку кожної з громад.

 

«У контексті напрацювання проєктних ідей до плану заходів з реалізації  стратегії Локачинська громада продемонструвала виваженість і скрупульозність. Чималу кількість напрацьованих проєктних ідей становили ті, які стосувалися галузі охорони здоров’я, а також благоустрою громадських просторів, покращення дорожньої та придорожньої інфраструктури. Саме ці сфери життєдіяльності громади були визначені найбільш проблемними за результатами опитування зацікавлених сторін на першому розширеному засіданні, яке відбулося 25 квітня 2023 року. Отже, це засвідчує бажання стейкхолдерів не лише визнавати існуючі проблеми громади, а й готовність активно долучатися до їх вирішення», – підкреслила  Ірина Сторонянська, експертка проєкту.


Учасники робочих груп підбили підсумки роботи і запланували наступні заходи щодо напрацювання стратегії розвитку громади.