У Куликові формують проєкти під стратегію розвитку громади

4 липня на засіданні робочої групи з формування стратегії розвитку Куликівської громади було презентовано каталог отриманих від зацікавлених осіб та напрацьованих управлінцями пропозицій технічних завдань проєктів місцевого розвитку до плану заходів з реалізації.

Експерти проєкту презентували напрацьовані робочою групою та отримані від зацікавлених осіб пропозиції технічних завдань проєктів місцевого розвитку до плану заходів з реалізації стратегії на 2024-2027 роки.

«Опрацювання поданих проєктних ідей до плану заходів з реалізації стратегії розвитку Куликівської селищної територіальної громади є вагомим та одним з ключових кроків у процесі її розроблення. Мешканці нашої громади напрацювали велику кількість пропозицій для втілення в майбутньому. Тому ми повинні їх ефективно оцінити і ранжувати, сформувати належний план їх реалізації в періоді до 2027 року», підкреслила Лілія Бова, голова Куликівської селищної ради.

«Куликівська громада напрацювала велику кількість проєктних ідей до плану заходів з реалізації стратегії. Тому нашим завданням сьогодні є створення умов для їх ефективного оцінювання і ранжування, адже цей процес має ґрунтуватися на таких аспектах: по-перше, фінансовій спроможності громади до реалізації цих ідей, по-друге, ефективному часовому розподілі їх втілення, по-третє, охопленні всієї території громади й усіх галузей економіки», наголосила Ірина Сторонянська, експертка проєкту.

Під час зустрічі було розглянуто та проаналізовано частину поданих ідей. Всього за період збору було напрацьовано понад 100 ідей проєктів, згрупованих у трьох стратегічних цілях.

Нагадаємо, процес стратегування відбувається в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в партнерстві з департаментом економічної політики ЛОВА за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».