За підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Сокільницька громада розпочала розробку стратегії

У кожній громаді Стратегія розвитку має бути настільним документом, що визначає стратегічне бачення громади та описує шляхи, заходи і засоби досягнення цілей. Перевагою громад, які мають стратегію, є те, що вони чітко знають, чого хочуть досягти, де взяти ресурси та що для цього потрібно робити.
27 лютого у Сокільниках відбулося засідання Робочої групи по напрацюванню Стратегії розвитку до 2027 року. Основною метою заходу була підготовка аналітичної частини Стратегії розвитку Сокільницької територіальної громади. Експерти проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» презентували соціально-економічного аналіз основних тенденцій розвитку громади. Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».
Тарас Сулимко, голова Сокільницької сільської ради: «Ми, як громада, маємо ретельно продумати першочергові кроки для створення Стратегії розвитку. Завдяки USAID «ГОВЕРЛА» ми розпочали цей процес, залучивши широке коло зацікавлених осіб. Стратегія – це перспектива для громади на багато поколінь».
Враховуючи географічне розташування громади, члени робочої групи реально оцінюють переваги та виклики, які стоять перед ними. Про що активно обговорювали та дискутували під час роботи над слабкими та сильними сторонами, над перевагами та загрозами. «Наша громада виступає за широке співробітництво із сусідніми громадами для вирішення спільних проблем, у тому числі – в рамках новостворюваної Львівської агломерації. Однак чітко розуміємо усі плюси та мінуси» – підкреслив один з учасників робочої групи.

Захід проводився Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».