Яворівська громада формує Стратегію розвитку за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

1 березня у Яворівській громаді відбулося засідання робочої групи, під час якого обговорили етапи формування Стратегії розвитку, процес збору та аналізу інформації, залученість мешканців та представників бізнесу та ін. У засіданні робочої групи, куди входять представники органів місцевого самоврядування, підприємці, громадські активісти, взяли участь й експерти проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Серед основних переваг Яворівська громади можна виокремити:
– наявність 2 діючих міжнародних автомобільних пунктів перетину кордону: «Краківець – Корчова» та «Грушів – Будомєж»
– велику площу громади (841,3 км2, 83,6 тис. га), що має значні земельні, лісові ресурси, поклади корисних копалин (зокрема нафту, газ).
– наявність одного зареєстрованого індустріального парку, та одного в розробці, але з усіма підведеними комунікаціями, що значно підвищує інвестиційну привабливість
– наявність можливостей рекреації та відпочинку (міжнародний біосферний резерват «Розточчя», Яворівський кар’єр, санаторій, лікувальна база якого включає бальнеологічне оздоровлення та джерела).
– потенціал розвитку закладів відновлювального лікування та реабілітації

Також варто підкреслити, що у Яворівської громади є значний логістичний та транзитний потенціал за рахунок прикордонного розташування та наявності автошляху М-10 Львів-Краковець.

Усі ці сильні сторони обов’язково знайдуть своє відображення в Стратегії розвитку громади до 2027 року.
«Яворівська міська територіальна громада – найбільша за територією громада Львівщини, унікальна за логістичним потенціалом, громада з високим рівнем людського потенціалу. А тому вкрай актуальним питанням для Яворівської громади є напрацювання якісних стратегічних документів за якнайширшого залучення громадськості та бізнесу. Стратегія дозволить окреслити найбільш перспективні напрямки розвитку громади, які опиратимуться на її внутрішній соціально-економічний потенціал, та визначити перелік чітких кроків до досягнення стратегічних цілей” – Ірина Сторонянська, експерт проєкту.

Важливо, що керівництво громади виступає активним драйвером процесу формування Стратегії розвитку громади, засвідчуючи цим розуміння важливості напрацювання дієвих стратегічних документів. Під час заходу заступниця голови Катерина Михасяк презентувала висновки по напрацюванню профілю громади, міський голова Ігор Грабовський та керівники профільних відділів грунтовно відповідали на запитання у сесії “запитання-відповіді” від учасників робочої групи.

Захід проводився Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».