У Миколаївській громаді сформували план заходів з реалізації cтратегії

22 червня в Миколаєві Львівської області обговорювали 60 технічних завдань на проєкти місцевого розвитку до плану заходів з реалізації стратегії. Ці проєкти напрацьовані робочою групою, а також отримані від зацікавлених осіб впродовж відкритого збору ідей, який тривав з 25 квітня до 22 травня. 

Учасники засідання, зокрема старости, депутати й активні мешканці, могли ознайомитися з каталогом проєктів у розрізі кожного із 10 старостатів громади й адміністративного центру та відповідно до поділу за галузями. 

«Достатньо по-господарськи підійшла громада до формування проєктів, бачимо, що найбільшу увагу в 2024-2027 роках буде приділено житлово-комунальному господарству. Сьогодні ми працювали, щоб охопити всі старостати, галузі та всі соціальні групи. Добір проєктів буде продовжено до 7 липня», – наголосив заступник директора департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Вадим Табакера.

Наступним кроком буде оцінка проєктних ідей відповідно до встановлених критеріїв задля концентрації та максимально ефективного використання фінансового ресурсу громади впродовж наступних чотирьох років.

Додамо, що сьогодні додатково розробили і запропонували до включення у План заходів такі проєкти: створення Дроговизького логістичного центру, організація умов для рекреації на водоймах Криницького старостинського округу, створення Рудниківського індустріального парку, облаштування придорожньої інфраструктури, закупівля контейнерів для ТПВ, влаштування інфраструктури безпеки, популяризація енергоефективності та проведення енергоаудитів, створення умов для підвищення громадської активності, відкриття філій школи мистецтв у с. Рудники, Раделичі, Гірське, створення умов для повноцінного функціонування молодіжного центру, а також облаштування на базі бібліотек громадських просторів.

Нагадаємо, Миколаївська громада включена на прохання Львівської обласної державної адміністрації до переліку громад, які отримують експертну підтримку від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини у партнерстві з департаментом економічної політики за підтримки Львівської обласної військової адміністрації.