Буська громада формує стратегію розвитку за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

13 вересня у Буській громаді відбулося засідання робочої групи, під час якого обговорили етапи формування стратегії розвитку, процес збору та аналізу інформації, залученість мешканців та представників бізнесу та ін. У засіданні робочої групи, куди входять представники органів місцевого самоврядування, підприємці, громадські активісти, взяли участь й експерти проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту  USAID «ГОВЕРЛА».

“На даному етапі ми формуємося як громада. Нам доводиться шукати своє місце у Золочівському районі і Львівській області. Стратегія допоможе нам визначити вектор розвитку громади – у соціальній, економічній, культурній та інших сферах. А сьогодні ми обговорюємо грунт, на якому стоїмо, визначаємо підгрунтя для плану нашого розвитку” – зазначила Людмила Родіон, секретар Буської міської ради.

«Висока активність мешканців під час обговорення перспектив та перепон на шляху розвитку громади, скрупульозність працівників міської ради при підготовці матеріалів до соціально-економічного профілю громади свідчать про прагнення Буської громади розробити таку стратегію, яка дозволить сформувати комфортне середовище життєдіяльності мешканців та бізнесу, а громаді покращити свої позиції в регіоні», – зазначив Андрій Дуб, експерт проєкту.

 

Наступним кроком буде визначення сценаріїв розвитку Буської громади та формування дерева цілей стратегії, спрямованої на посилення сильних сторін та мінімізацію проблем і ризиків розвитку.