Ужгородська громада презентувала проєкт cтратегії розвитку на період до 2027 року

5 січня в Ужгородській громаді відбулася презентація проєктів стратегій розвитку на період до 2027 року. Цей процес стартував ще минулого року і складався з декількох етапів та відбувався в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів», який реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID ««ГОВЕРЛА».

Під час розробки документа громади намагалися залучити якомога ширше коло громадськості й максимально наблизити його до реалій життя, врахувати можливості та потенціал кожної громади окремо, воєнний стан, роботу з внутрішньо переміщеними особами тощо. 

«У 2018 році Ужгородська міська рада затвердила стратегію розвитку міста Ужгорода до 2030 року. Однак повномасштабна війна, а отже, значна кількість внутрішньо переміщених осіб, які приїхали до міста, релокація бізнесу та інші чинники зумовили необхідність її актуалізації. До оновлення документа долучилися працівники структурних підрозділів міської ради, науковці, експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», громадські організації, депутати, активні громадяни», Богдан Андріїв, Ужгородський міський голова.

«На сьогодні сформовано проєкт оновленої стратегії розвитку Ужгородської громади, план заходів з її реалізації на 2024-2026 роки, звіт про стратегічну екологічну оцінку цих документів. Усі документи представлені у відкритому доступі на сайті міської ради для громадського обговорення. Отже, це не остаточна версія документів. Усі вони відкриті для внесення обґрунтованих пропозицій», Ірина Сторонянська, експертка проєкту.

Більш детально з документами можна ознайомитися на офіційному сайті Ужгородської міської ради в розділі «Стратегія розвитку» за посиланням: https://rada-uzhgorod.gov.ua/strategiya-rozvytku-mista

Ця публікація створена Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.