У Самбірській громаді сформували план заходів з реалізації cтратегії

Громади Львівщини продовжують активно працювати над стратегіями розвитку до 2027 року за підтримки Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини, Департаменту економічної політики Львівської ОВА та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 28 грудня у Самборі обговорили 65 технічних завдань на проєкти місцевого розвитку до плану заходів з реалізації стратегії розвитку. 

“Найбільшу увагу приділено інфраструктурі, охороні здоров’я та енергозбереженню. Важливо правильно спланувати інвестиції в розвиток, які будуть сприяти економії бюджетних коштів та збільшенню надходжень до місцевого бюджету,”- зазначив Вадим Табакера, заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА, начальник управління регіонального розвитку.

Під час засідання додатково розробили і запропонували до включення у план заходів такі проєкти:

  • створення логістичного центру, розвиток та розширення новоствореного відділення реабілітації КНП СМР «Самбірська ЦЛ»;
  • покращення якості освітніх послуг, зокрема з наголосом на вивчення іноземних мов;
  • будівництво басейну, який дасть можливість зміцнення здоров’я дітей та реабілітації ветеранів.

Також учасники обговорили потенційні джерела залучення коштів для втілення цих масштабних проєктів, зокрема із використанням механізму публічно-приватного партнерства.

Особливої уваги заслуговує погоджене бачення розвитку громади: «Самбірська громада – громада Львівського Прикарпаття на перетині шляхів і культур, ворота до бойківського краю на березі Дністра, молода, заможна та комфортна громада із чистим повітрям, розвинутими традиціями крафтового виробництва продуктів харчування, центр студентства та активного довголіття, центр закоханих та органної музики, місце сили та духовності, де кожен знайде натхнення, красу, свій смак та можливості».

Наступним кроком буде оцінка проєктних ідей відповідно до встановлених критеріїв задля концентрації та максимально ефективного використання фінансового ресурсу громади впродовж наступних чотирьох років.

Робота над розробленням основного документа розвитку громади продовжується.

Ця публікація створена Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини у партнерстві з Департаментом економічної політики Львівської ОВА в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів»  та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цвєї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.