Буська громада провела друге засідання робочої групи з напрацювання стратегії розвитку

28 вересня в Буській громаді пройшло друге засідання робочої групи з формування стратегії розвитку громади до 2027 року. Процес стратегування відбувається в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 

Стратегія це робочий документ, який необхідний кожній громаді для прийняття ефективних рішень. Тому надзвичайно важливо підходити до формування цього документу виважено,враховуючи думки і ідеї всіх зацікавлених сторін.

Зустріч відбулася в режимі конструктивного діалогу в частині напрацювання питань, орієнтованих на подальший розвиток громади. Учасники робочої групи працювали над стратегічним баченням громади. Кожний учасник висловив свою думку, результати узагальнили у вигляді стислих тез.

У рамках засідання опрацювали результат SWOT-аналізу, сформували дерево цілей стратегії розвитку громади та перші проєктні заявки до плану заходів на 2024-2027 роки.

«Серед особливостей процесу розробки стратегії розвитку Буської громади варто відзначити високу активність представників громадянського суспільства. Вони не лише формально відвідують засідання робочої групи з розробки стратегії, але й тісно співпрацюють з міською радою та беруть активну участь в роботі з напрацювання проєктів до плану заходів з реалізації стратегії», – зазначив експерт проєкту Андрій Дуб.