Час робити великі зміни: про реформу, якої бояться і без якої ніяк

15 травня 2019 року у смт Немирів відбулася зустріч “Час робити великі зміни: про реформу, якої бояться і без якої ніяк”.
Учасниками заходу були представники органів місцевого самоврядування, активні мешканці, представники бібліотек та освіти
Мова йшла про бібліотеки в умовах децентралізації, їх роль як соціокультурних центрів, інформаційних посередників між владою та громадою, їх проблеми, виклики та переваги. Голова Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Орест Микита зазначив, що сьогодні у процесі децентралізації дуже багато уваги приділяється саме об’єднанню громад, реорганізації освітньої, медичної сфери, надання адміністративних послуг. Але, на жаль, менше уваги приділяється діяльності закладів культури, а саме бібліотекам. Проте вони у процесі реформи повинні займати одне з важливих місць, оскільки бібліотека має бути соціокультурним центром, інформаційним посередником між владою та громадою.
Захід відбувся в рамках проекту ПУЛЬС “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні”. Проект виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.