Ініціатива “Примирення і порозуміння в Україні” у Яворівському районі

Команда Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини взяла участь у тренінгу “Базові навички проведення діалогу”, який відбувся в Києві в рамках ініціативи “Примирення і порозуміння в Україні”.

Тренінг був організований Інститутом миру і порозуміння за підтримки Швейцарської Конфедерації для майбутніх регіональних партнерів. Протягом 5-денного навчання громадські активісти з 11-ти регіонів України осягали мистецтво проведення діалогу, а також психологічні особливості поведінки людей у конфліктних ситуаціях.

Мир в Україні – пріоритет на порядку денному політиків, громадських активістів та небайдужих громадян. Однак мир – це не просто відсутність війни. Мир – це визнання різноманітностей і повага до «іншого». Мир – це право бути собою та виражати вільно свої думки. Мир у повазі один до одного та порозумінні. Саме тому Україна стоїть перед ключовим завданням – примиренням у громадах та налагодженням діалогу між людьми з протилежними світоглядами й позиціями. Майбутнє України залежить від того, чи випрацює вона механізми подолання роз’єднуючих чинників, які генеруються війною та її наслідками. 

У результаті тренінгу було відібрано вісім регіональних партнерів для реалізації ініціативи “Примирення і порозуміння в Україні”.