У Яворівському районі розпочали видобуток природного газу з нової свердловини

18 травня 2015 року відбулося урочисте відкриття 3-Східноберегівської свердловини покладів природного газу біля села Рогізно Яворівського району Львівської області.

Розвідувальну та газовидобувну діяльність здійснює ТОВ «Горизонти» спільно з чеською компанією MND.

“Ми подали певні законодавчі ініціативи, і сподіваюсь депутати від Львівщини їх пролобіюють, щодо того, щоб певний відсоток надходжень від видобутку газу і нафти залишалися в розпорядженні територіальних громад. Це дозволить підняти рівень життя місцевого населення і дасть змогу здійснювати нові геологічні дослідження”, – зазначив під час виступу голова Львівської ОДА О.Синютка.

Опісля відбулося освячення бурового майданчика і урочисте запалення факелу.

Для інформації: Наприкінці 2011 року ТОВ «Горизонти» було відкрито Берегівське газове родовище свердловиною 1-Східноберегівська та введено в експлуатацію в червні 2012 року. Згодом для потреб функціонування родовища збудована установка підготовки газу «Берегівська», яка підвищила існуючий добовий видобуток газу до 18 тис. м куб газу на добу.

За період діяльності спеціалістами геологічного відділу підприємства підраховані запаси газу у розмірі 299 млн.м куб та затверджені ДКЗ Украіни, отриманий спеціальний дозвіл на видобування газу терміном на 20 років. Розроблена проектна документація на період промислової розробки, що дасть змогу розробляти дане родовище до 2050 року.

У 2013-2014 рр на родовищі пробурені свердловини 3- та 4-Східноберегівська, які дадуть змогу збільшити видобуток до 45 тис. м куб на добу.

За період діяльності пробурено 4 свердловини, на даний час проводиться буріння 5 свердловини, а також збудовано понад 12 км газопроводів.