У Яворові навчали як здійснювати фандрайзинг та шукати ресурси для реалізації важливих соціальних проектів

12-13 березня 2015 року у м. Яворові в рамках проекту “Розвиток підприємництва шляхом покращення доступу до інвестиційних ділянок у місті Любачів та ґміні Любачів, а також відновлення деградованих земель Яворівського району та м. Новий Розділ”, що здійснюється в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 та фінансується Європейським Союзом, відбувався тренінг “Фандрайзинг та підготовка проектів”, який був організований головним українським партнером проекту – Інститутом Регіонального Розвитку (м. Львів) за участю Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини. 

В заході взяли участь представники районної влади, голови місцевих рад району, представники громадських організацій та небайдужі до економічних проблем району мешканці. 

Метою тренінгу було ознайомити присутніх з механізмом пошуку інвесторів та грантодавців, залученням коштів для реалізації проектів, а також як правильно готувати і подавати проекти місцевого розвитку.

Навчання проводив тренер з менеджменту персоналу, розвитку управлінських навиків та менеджменту часу, технологій результативних переговорів, місцевий експерт та коуч програми TACIS, голова HR комітету Західноукраїнської філії Європейської Бізнес Асоціації Уляна Терлецька. З інформаційними сесіями на тренінгу також виступили: керівник Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Орест Микита, керівник Західноукраїнського представництва Міжнародного фонду “Відродження” Оксана Дащаківська та старший експерт Представництва Спільного Технічного Секретаріату у Львові Програми Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна Олена Зубрицька, які представили можливості міжнародної технічної допомоги для Яворівського району.

Учасниками тренінгу було створено робочі групи, на яких розглядалися важливі соціальні проблеми Яворівського району, зокрема, прокладення каналізації у м. Яворові, дотримання чистого довкілля та організація дозвілля молоді, шукали причини виникнення і логічні шляхи вирішення цих проблем, формулювали головну мету, цілі, завдання, результати і заходи проектів.

За результатами тренінгу учасники навчилися визначати логіко-структурну схему та підготували три концепції майбутніх проектів для розвитку громад Яворівського району.