У Яворові відбувся семінар «Самоорганізація населення: можливості, виклики та повноваження»

2 червня 2017 року у Яворові відбувся семінар «Самоорганізація населення: можливості, виклики та повноваження», який проходив в рамках проекту “Розвиток самоорганізації населення в містах Яворівщини через впровадження інноваційних систем е-врядування”, що виконується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини, здійснюється Фондом Східна Європа в рамках програми «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади» за рахунок коштів, наданих Фондом Ч.С. Мотта (США).

Семінар провела виконавчий директор ГО ІПЦ «Наше право», аналітик ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Марія Дзюпин, яка на прикладі Республіки Польща розкрила кращі практики самоорганізації та використання форм участі громадськості в управлінні місцевими справами.
Також Марія Дзюпин навела приклади кращих практик, проблемних питань щодо самоорганізації та участі громадськості, підготовки пропозицій для розвитку цих інструментів у місті Яворові.
Учасники семінару зійшлися на думці про важливість значення для місцевої влади самоорганізації та участі громадськості у вирішенні місцевих питань; вироблення основних засад для дієвої системи самоорганізації та участі громадськості у місті Яворові.
«Важливо, щоб люди розуміли, що громада це – не лише міська рада, а що вона складається із кожного. У свою чергу місцева влада повинна сприяти розвитку самоорганізації та стати комунікаційним майданчиком, підтримуючи місцеві ініціативи людей ресурсами. Це запровадження громадського бюджету, виділення ресурсів для підтримки діяльності громадських організацій, органів самоорганізації населення. В Яворові є добрі передумови для реалізації місцевої демократії, оскільки жителі активні і спільно із владою роблять багато корисних справ для розвитку громади. А це – завдяки руху назустріч влади та громад», – підкреслила Марія Дзюпин.