У Жидачівській громаді відбулося друге засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку

31 березня у Жидачівські громаді відбулося друге засідання Рочої групи з напрацювання Стратегії розвитку. Захід проходив за підтримки експертів проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту  USAID «ГОВЕРЛА». 

Учасники зустрічі обговорили і погодили візію, цілі та завдання розвитку громади до 2027 року. Під час обговорення було акцентовано на тому, що громада повинна максимально використати свої сильні сторони та працювати над мінімізацією слабких сторін. 

Під час засідання основним завданням було  опрацювання плану заходів та завдань в межах стратегічних напрямків розвитку громади. Експерти проєкту презентували робочу версію «Дерева цілей» Стратегії. Члени робочої групи активно включились в робочий процес. В ході  жвавого обговорення виникали нові ідеї та підходи до вирішення проблем і реагування на виклики й загрози, генерувалися та доповнювалися ідеї. 

Серед проєктних ідей учасниками було озвучено наступні:

  • Створення скейт-парку у м. Жидачеві
  • Облаштування гідропарку «Замкова гора» з елементами теренкуру
  • Мобільна сцена для фестивалю «Удеч-фест»
  • Реконструкція очисних споруд
  • Реконструкція дитячого відділення лікарні
  • Розвиток здоров‘язберігаючого середовища в закладах освіти громади

За результатами засідання Робочої групи було окреслено робочу версію бачення розвитку громади, а саме версію: «Жидачівський край – древня земля в обіймах Стрия та Дністра, західна столиця папірництва України з розвинутою інфраструктурою і великим аграрним потенціалом. Затишний для проживання та інвестицій, відкритий для нових ідей та партнерства, цікавий для культурно-історичного туризму та активного відпочинку. Місце, де народжуються чемпіони і славетний етно-фестиваль “Удеч-фест”».

Наступний кроком буде складання детального плану реалізації заходів стратегічного розвитку громади.