Децентралізація: зміни майбутнього

25 травня 2018 року у селищі Краковець відбувся круглий стіл ” Децентралізація: зміни майбутнього”. Захід відбувся в рамках проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні». Проект виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.
Засідання круглого столу розпочав голова Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Орест Микита, який наголосив на можливостях розвитку Яворівського району та обґрунтував доцільність створення об’єднаних територіальних громад в межах перспективного плану.
Експерт проекту Андрій Пелехатий проаналізував фінансово-економічне становище 35 об’єднаних територіальних громад, які створені у Львівській області та вказав на основні перевагах та недоліках при їх формуванні та подальшій діяльності. Також експертом було розкрито питання впровадження медичної реформи та реформи освіти, вказано на основні пріоритети при формуванні опорних шкіл.
Після виступів експертів селищний голова Краковця Ольга Мамчур поділилася із присутніми основними пересторогами щодо формування об’єднаної громади із центром у селищі Краковець.
Конструктивні дискусії та обговорення за круглим столом впливають на розуміння громади щодо створення ОТГ, адже кожен може поставити питання, що його турбує та отримати відповідь.