Демобілізованим яворівчанам презентували проект «Роззброєння, демобілізація та реінтеграція»

ZIK.ua

У місті Яворові Львівської області презентовано за участі учасників АТО проект «Роззброєння, демобілізація та реінтеграція в Україні», який втілює в життя ГО «Інститут миру і порозуміння» разом зі Шведським товариством миру та арбітражу (Swedish Peace and Arbitration Society) при сприянні Академії імені Фольке Бернадотта (Folke Bernadotte Academy).

Про це повідомив сьогодні, 21 липня, власкор IA ZIK з посиланням на менеджера Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Ірину Куропась.

Проект «Роззброєння, демобілізація та реінтеграція в Україні» презентували керівник Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Ірина Куропась спільно з начальником управлінням соціального захисту населення Яворівської райдержадміністрації Уляною Ганусяк.

У коментарі власкорові IA ZIK менеджер Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Ірину Куропась пояснила, що мета цього проекту – зміцнити українське громадянське суспільство, і за допомогою інструментів підвищення безпеки у громаді допомогти владі та учасникам бойових дій у вирішенні проблем, що виникли після демобілізації військових.

«Реалізація цього проекту триватиме по листопад 2017 року. За цей час у 7 громадах заплановано проаналізувати і посприяти вирішенню проблеми роззброєння і незаконного обороту зброї, допомогти колишнім військовим у складному переході від війни до мирного життя, а також підвищити їхню соціальну, економічну та політичну інтегрованість. У кожній громаді ми залучимо учасників з трьох груп – демобілізованих військових, місцевих активістів і представників місцевої влади. Вони мають скооперуватися задля досягнення спільної мети, вирішення однієї або кількох проблем, вирішення яких є важливим саме для даної громади», – наголосила Ірина Куропась.

А керівник управління соціального захисту населення, депутат Яворівської районної ради Уляна Ганусяк додала, що під час цієї події демобілізованих учасників АТО також проінформовано щодо санаторно-курортного лікування: мова йшла, зокрема, про перелік необхідних документів та санаторно-курортні заклади, що приймають на лікування та оздоровлення учасників АТО. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/07/21/demobilizovanym_yavorivchanam_prezentuvaly_proekt_rozzbroiennya_demobilizatsiya_1136421