Expected amount of revenues to the budget of Yavoriv OTG – 153.1 million UAH

ZIK.ua

Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини в партнерстві з ГО «Центр «Жіночі перспективи» – за підтримки Європейського Союзу завершила втілення в життя проекту «Міжрегіональний міст порозуміння».

Метою цього проекту було, зокрема: сформувати стратегічне бачення розвитку потенційної Яворівської об’єднаної територіальної громади. Про це повідомив сьогодні, 15 серпня, власкор IA ZIK з посиланням на менеджера Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Ірину Куропась.

З її слів, потенційна Яворівська об’єднана територіальна громада належить до трьох найбільших за площею територіальних громад, які заплановано утворити, і відзначається найвищою густиною населених пунктів, а,відтак – і чисельністю мешканців. Зокрема, до її складу мають увійти 8 нинішніх сільських територіальних громад (Бунівська, Віжомлянська, Залузька, Калинівська, Нагачівська, Наконечнянська, Рогізненська та Чернилявська) і одна міська (Яворівська).

«Загальна чисельність населених пунктів, які входитимуть до складу Яворівської об’єднаної територіальної громади становить 34 одиниці. При цьому, станом на 1 січня 2015 року сумарна чисельність їх мешканців налічувала 35632 особи, з яких – 6237 дітей дошкільного та шкільного віку.

Площа території майбутньої Яворівської об’єднаної територіальної громади становить 38,3 кв км, а прогнозований обсяг надходжень до її бюджету – 153,1 млн грн.

Враховуючи потенційний рівень забезпеченості Яворівської об’єднаної територіальної громади природними та людськими ресурсами, а також – існуючі переваги, недоліки, можливості та загрози його ефективного використання, учасники стратегічного хакатону «Прискорення реформи децентралізації та вироблення бачення стратегічного розвитку об’єднаної територіальної громади», який відбувся в рамках реалізації цієї програми, визначили основні стратегічні цілі розвитку громади. Для цього, насамперед, було окреслено коло головних принципів, на яких здійснюватиметься стратегічне планування. Зокрема, те, що при визначенні стратегічних пріоритетів розвитку громади доцільно опиратися на такі базові принципи: субсидіарності, компліментарності, законності та конкуренції», – наголосила Ірина Куропась. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/08/15/prognozovanyy_obsyag_nadhodzhen_u_byudzhet_yavorivskoi_otg__1531_mln_grn_1150375