В громадах Яворівщини обговорюють реформу місцевого самоврядування

5 червня 2016 року в селах Добростани та Кам’янобрід відбулися діалогові зустрічі, які були присвячені реформі місцевого самоврядування та добровільного формування спроможних територіальних громад. Ці зустрічі стали продовженням серії діалогів, які проводить Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини в громадах Яворівського району в рамках проекту «Міжсекторний діалог як інструмент формування спроможних громад та впровадження ефективного територіального управління».  

В обговоренні принципових підходів щодо реформи місцевого самоврядування взяли участь: завідувач відділу розвитку територіальних громад і транскордонного співробітництва ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України” доктор економічних наук Віктор Борщевський, начальник управління соціального захисту населення Яворівської РДА, депутат Яворівської районної ради Уляна Ганусяк, представники Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Орест Микита та Ірина Куропась, голова Добростанівської сільської ради Іванна Гуль, голова Кам’янобрідської сільської ради Дмитро Чекан, депутати сільських рад, громадські активісти, підприємці.

В. Борщевський виступив із доповіддю «Еволюція та механізми здійснення адміністративно-територіальної реформи на сучасному етапі європейської інтеграції України», а також відповів на запитання учасників діалогу про особливості об’єднання територіальних громад на території Львівської області та перспективи їх економічного розвитку.

Захід  організований в рамках проекту «Міжсекторний діалог як інструмент формування спроможних громад та впровадження ефективного територіального управління»,  що реалізовується в Яворівському районі Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Інституту громадянського суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.