Реформа в дії

6 серпня 2019 в с. Домажир відбувся інформаційний ярмарок “Реформа в дії” спрямований на створення сприятливого середовища для впровадження змін у громадах. Реформа місцевого самоврядування по праву визнана однією з найуспішніших реформ в Україні. Інформацію щодо позитивного досвіду розвитку  ОТГ в Україні, про їхні великі та маленькі перемоги, про виклики та шляхи вирішення проблем, залучення позабюджетних коштів тощо жителі громади отримали завдяки голові Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Оресту Микиті.
“З кожним заходом переконуємося в тому, що мешканцям громади дуже потрібні знання щодо реформ, і саме інформаційним джерелом для усіх  має стати бібліотека. Великим позитивом і поштовхом до кращих змін є сам факт проведення подібних заходів у таких селах. Оскільки мешканці невеличких сіл і міст вважають, що з ними ніхто не рахується, про них всі забули. А їх пасивність пов’язана з тим, що вони просто не мають інформації, яким чином брати участь у житті громади, які інструменти використовувати. Власне у таких невеличких населених пунктах зараз необхідно вчити людей бути залученими до життя громади, дати зрозуміти, що багато залежить від них самих. Активність та ініціативність під час зустрічей вселяє надію, що зміни відбудуться швидко, і зміни будуть на краще”- підкреслив голова Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Орест Микита.
“Дуже приємно, що ми маємо можливість отримати інформацію про реформи в освіті, в медицині та культурі. Бібліотека – це серце громади, без якого село вимре. А зміни потрібні нам усім, тільки зміни на краще. І приємно почути, що кожен мешканець має можливість і право впливати на рішення і роботу місцевої ради. Тепер ми знаємо як це робити. Маємо стимул пошукати більше інформації про різні інструменти, які використовують вже в інших селах чи містечках.”- зазначив мешканець села Домажир.
Захід відбувся в рамках проекту ПУЛЬС “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні”. Проект виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.