Хакатон в Яворові завершився змаганням з корпоративної стратегії

ZIK.UA

У місті Яворові Львівської області фінішував стратегічний хакатон на тему: «Прискорення реформи децентралізації та вироблення бачення стратегічного розвитку об’єднаної територіальної громади», який відбувся в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється ГО Центр «Жіночі перспективи» – за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Подія пройшла за участі представників громад Яворівщини, Дніпра та Кривого Рогу. Про це повідомив сьогодні, 25 квітня, власкор IA ZIK.

Родзинкою стратегічного хакатону, організатором якої була Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини, стала «#Гра Світ Громад» – перша українська настільна кооперативна стратегія в жанрі соціального симулятора, тобто, ігрові події, максимально наближені до реального життя, а перемога дістається лише завдяки тісній взаємодії учасників.

За цим змаганням яворівсько-дніпровсько-криворізьких громад спостерігав, зокрема, голова Яворівської РДА Орест Хлян, який дав високу оцінку важливості цього заходу не лише для створення об’єднаних територіальних громад, а й налагодження тісної співпраці мешканців усіх регіонів України.

Під час заключних сесій стратегічного хакатону в Яворові, зокрема, було розглянуто такі питання: «Формування інструментів місцевої демократії. Е-урядування», «Розвиток самоорганізації населення. Підтримка прямого народовладдя», «Мобілізація внутрішніх ресурсів громади. Формування карти ресурсів. Зовнішні ресурси для розвитку громади. Залучення іноземних інвестицій. Стратегічні пріоритети».

Під час розмови з дніпрянами – лідерами ГО «Шульгівська громада» Віктором Зезюліним та Вікторією Льовкіною, ГО «Простір змін» Олександром Мітьковим, а також керівником ГО «Фонд професійного розвитку» з Кривого Рогу Оленою Кравченко власкор IA ZIK довідався, що вони вельми задоволені участю в стратегічному хакатоні, під час якого вони почерпнули для себе чимало важливої інформації. Крім того,  одержали задоволення від відвідин Львівщини, Яворівщини, знайомств з доброзичливими галичанами.

У коментарі власкорові IA ZIK активна учасниця стратегічного хакатону, секретар ради Яворівської міської ради Ольга Созанська наголосила, що ця подія, яка розкрила основні важелі з прискорення реформи децентралізації та вироблення бачення стратегічного розвитку об’єднаної територіальної громади, є не локальною для громад Яворівщини, Дніпра чи Кривого Рогу, а має значення загальнодержавної ваги.