У Яворові відбувся семінар «Громадська активність: її значення, роль та перспективи»

13 листопада 2014 року у Яворові відбувся семінар «Громадська активність: її значення, роль та перспективи» за участю активних мешканців району, представників громадських організацій та органів місцевого самоврядування. Організаторами зустрічі була громадська організація «Громадська рада «Яворівщина» та департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської облдержадміністрації.

Організатори семінару поставили перед собою завдання активізувати громадськість Яворівського району, налагодити співпрацю обласної державної адміністрації із громадськими об’єднаннями Яворівщини, здобути новий досвід та знання представниками громадських організацій та продемонструвати можливості їх розвитку.

Із привітальним словом до присутніх звернувся директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА Дмитро Посипанко та заступник голови ГО «Громадська рада «Яворівщина» Ірина Куропась, які запросили всіх до активної участі у роботі семінару.

У першій частині семінару, де йшлося про зміцнення активного та демократичного суспільства, виступив начальник сектору забезпечення доступу до публічної інформації Львівської облдержадміністрації Дмитро Архипович. Представник Центру громадської адвокатури Іванна Фединчук розповіла про держзакупівлі та інструменти громадського контролю за їх проведенням. Продовжила тему щодо діалогу громада-влада заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЛОДА Марія Вагіла.

Друга частина зустрічі була присвячена темі розвитку потенціалу громадських об’єднань. Керівник регіонального представництва Міжнародного фонду «Відродження» у Львові Оксана Дащаківська розповіла про існуючі конкурси для інститутів громадського суспільства. Позитивним досвідом реалізації проектів у Яворівському районі поділився голова Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Орест Микита. Секретар Яворівської міської ради Павло Бакунець розповів про проект міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Любачів – Яворів: два потенціали – спільний шанс».

На семінарі також виступив т.в.о. голови Яворівської райдержадміністрації Орест Гнип, який розповів про свій досвід у реалізацій різноманітних проектів, поділився власними планами роботи на новій посаді та наголосив, що сприятиме роботі громадських об’єднань Яворівського району і налагодженню співпраці Яворівської районної державної адміністрації із громадськістю району.