У Польщі пройшла конференція “Нові перспективи і форми співпраці шляхом створення прикордонної польсько-української мережі індустріальних парків»

Наближається до завершення проект “Розвиток підприємництва шляхом надання ділянок для реалізації інвестиційних проектів у місті Любачів та ґміні Любачів, а також відновлення деградованих земель Яворівського району та м. Новий Розділ“, який реалізовується у рамках Програми Транскордонної Співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. 

Одним із завершальних заходів проекту стала підсумкова конференція “Нові перспективи і форми співпраці шляхом створення прикордонної польсько-української мережі індустріальних парків“, яка відбулася у 15 грудня 2015 року в м.Любачеві (Республіка Польща).

Учасники ознайомились з польським і українським економічним потенціалом муніципалітетів та міст, роботою промислових зон і технопарків, транскордонних програм 2014-2020 і можливостей фінансування комерційних підприємств.

Партнери проекту Анджей Каня (Муніципальне бюро в Комотіні, Республіка Польща) та Олена Бей (Інститут регіонального розвитку, м.Львів, Україна) представили учасникам результати, які вдалося досягти всім партнерам в результаті реалізації Проекту.

Кульмінацією заходу стала дискусійна панель щодо перспектив подальшої економічної співпраці між ґміною та містом Любачів (Республіка Польща) та містом Новий Розділ і Яворівським районом Львівської області (Україна).

Підсумком конференції було підписання Декларації про створення мережі транскордонних індустріальних парків двох країн. Від Яворівської райдержадміністрації участь взяв керівник відділу економічного розвитку торгівлі та промисловості Юрій Кміть, від Яворівської міської ради – міський голова Павло Бакунець, від Яворівської районної ради – заступник голови Іван Карпа, від Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини – голова Орест Микита.