Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Яворівському районі

У червні 2017 року в Яворівському районі відбулися три заходи в рамках проекту ПУЛЬС “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні

Протягом червня 2017 року у Яворівському районі відбулися 3 цікаві та неординарні заходи в рамках проекту ПУЛЬС “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні”, який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з IREX/Україна (Рада Міжнародних наукових досліджень та обмінів) та за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. У Яворівському районі партнерами проекту  є Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини та Яворівська центральна районна бібліотека ім. Ю.Липи.

6 червня 2017 року відбулася вулична акція у місті Яворові, 13 червня 2017 року кіноклуб у селі Коханівка та 23 червня 2017 року вулична акція у Новояворівську. Вуличні акції «Реформа йде до людей» проведені на центральний площах міст Яворова та Новояворівська  викликала велику зацікавленість серед мешканців. Організатори вуличної акції протягом однієї години у простій та цікавій формі розповідали жителям міст про процес децентралізації, відповідали на запитання та розповсюджували інформаційні матеріали, записували цікаві питання, ідеї та побажання жителів.  Під час акції кожен бажаючий мав можливість висловити своє бачення про об’єднання громад в області та зрозуміти, чому в нашій країні проходить процес децентралізації.

13 червня 2017 року в Народному Домі села Коханівка був проведений кіноклуб: «Децентралізація – вирішимо проблеми разом». На заході були присутні: експерт АМЕР Яворівщини Ірина Куропась, головний спеціаліст відділу економічного розвитку торгівлі і промисловості Яворівської РДА Олена Луців, директор Яворівської ЦРБ Марія Марків, директор Коханівської ЗОШ Оксана Паньо, місцеві депутати, працівники медицини, освіти, культури та активні люди села. Захід розпочався зі слів директора Яворівської ЦРБ Марії Марків, яка привітала всіх присутніх та наголосила на тому, що співпраця бібліотеки і громадської організації дуже важлива і дає позитивні результати у вигляді подібних заходів. Олена Луців представила три відеоролики: 1. Адміністративно-територіальна реформа, що говорять про неї чиновники і що думають люди. 2. Співробітництво заради покращення. 3. Три роки Децентралізації в Україні. Присутні активно обговорювали представлені відеоролики, ділились думками щодо реформи місцевого самоврядування.