Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» допомагає Куликівській громаді розробляти Стратегію розвитку

Важливими компонентами роботи над Стратегією розвитку громади є команда, бачення розвитку, напрацювання чіткого плану і бажання покращити життя мешканців громади. Щоправда, мріяти потрібно приземлено, спираючись на аналіз та статистику.

21 березня у Куликівській громаді відбулося засідання робочої групи, метою якого була підготовка аналітичної частини Стратегії розвитку Куликівської територіальної громади. У зустрічі взяли участь представники місцевої влади, громадських організацій, місцевого бізнесу, депутати, старости та експерти проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Стратегію потрібно розробляти залучаючи усю громаду, зокрема представників місцевого самоврядування, бізнесу, громадянського суспільства, молоді тощо. Це яскраво продемонстрували учасники засідання. Саме такий підхід дасть можливість створити реальний і соціально прийнятний план розвитку громади, врахувати потреби та можливості усіх цільових груп в громаді для успішної реалізації Стратегії.

«Вагомою перевагою Куликівської територіальної громади є стабільне зростання чисельності жителів. Люди обирають Куликівську громаду через її вигідне розташування поблизу Львова та доступ до найбільшого ринку праці у регіоні, а також тому, що громада розвивається: тут є робочі місця і численні підприємства. Відповідно, можливість працевлаштуватися, що в сучасних умовах особливо важливо», – зазначила Ірина Сторонянська, експертка проєкту.

Члени робочої групи на чолі з керівництвом громади провели аналіз сильних та слабких сторін, обговорили стан, перспективи розвитку та можливі ризики і виклики громади.

Зокрема, експертами проєкту було представлено соціально-економічний профіль Куликівської селищної територіальної громади та презентовано результати опитування серед мешканців та місцевого бізнесу.

Наступним кроком стане опрацювання усіх пропозицій, які стануть підґрунтям для формування напрямів діяльності та завдань задля досягнення стратегічної цілі розвитку громади.