Оброшинська та Сокільницька громади за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» провели друге засідання робочої групи з напрацювання стратегії розвитку

В Оброшинській та Сокільницькій громадах пройшло друге засідання робочих груп з формування стратегії розвитку громади до 2027 року. Процес стратегування відбувається в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 

Після перших засідань робочі групи спільно з експертами проєкту опрацювали дані для соціально-економічного аналізу громад, який дозволив охарактеризувати основні економічні показники, роботу галузей освіти, медицини, культури, житлово-комунального господарства, інфраструктуру та потенціал громади. 

Під час заходів учасники спільно працювали над визначенням взаємозв’язків між сильними та слабкими сторонами, можливостями, ризиками і загрозами та постановкою стратегічних, операційних цілей і завдань до плану заходів із впровадження стратегії.

У рамках засідання робочих груп присутні активно ставили запитання, отримували вичерпні відповіді та висловлювали власну думку. 

За результатами проведеного другого засідання робочої групи в Оброшинській громаді  було зібрано та проаналізовано низку заходів, які будуть внесені до відповідних розділів стратегії. Значна роль була приділена питанням розвитку громади в контексті створення Львівської агломерації та будівництва на території громади виробничих потужностей релокованого підприємства ТзОВ «Львівський хлібопекарський комплекс», що передбачає створення кількох тисяч додаткових робочих місць.

Сокільницька громада – особлива громада з огляду на дуже близьке сусідство з м. Львів. І як у близьких сусідів за довгий час накопичилося достатньо взаємних непорозумінь. Символічно, що одночасно зі стратегуванням у Сокільницькій громаді йде розробка стратегії Львівської агломерації, яка б мала вирішувати взаємні проблеми і посилювати потенціал громад, що входять в агломерацію. На засіданні робочої групи Олександр Софій, експерт проєкту, підкреслив, що Львівська агломерація – не ярмо на шию громадам, а можливість реалізувати спільні значущі інфраструктурні проєкти на засадах міжмуніципального співробітництва.

Друге засідання – це лише частина кропіткої роботи. Зважаючи на сьогоднішні реалії, зрозуміло, що для реалізації запропонованого потрібно докласти неабияких зусиль, а саме повноцінно використати якісний інтелектуальний та матеріальний потенціал громад із залученням додаткових ресурсів.

Подальші кроки роботи з розробки стратегії розвитку громади передбачають підготовку технічних завдань до плану заходів з реалізації стратегії, які відповідатимуть завданням, визначеним при формуванні дерева цілей.