Міжгірська громада провела друге засідання робочої групи з напрацювання стратегії розвитку

18 травня в Міжгірській громаді пройшло друге засідання робочої групи з формування стратегії розвитку громади до 2027 року. Процес стратегування відбувається в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 

У рамках засідання опрацювали результат SWOT-аналізу, а саме: внутрішні фактори (сильні та слабкі сторони) і зовнішні фактори (можливості та загрози розвитку громади), а також з урахуванням внесених пропозицій робочої групи сформували дерево цілей стратегії розвитку громади та розпочали роботу над розробкою конкретних заходів і завдань на період реалізації стратегії. Під час обговорень учасникам вдалося систематизувати свої напрацювання, які стануть основою для подальших кроків з розробки стратегії. 

Під час заходу було акцентовано увагу на тому, що громада повинна максимально використати свої сильні сторони та працювати над мінімізацією слабких сторін. Василь Бошота, начальник відділу містобудування та архітектури, ЖКГ та інфраструктури: «Раніше нам бракувало такого конструктивного обговорення з формулюванням предметних думок, спрямованих на виокремлення конкретних проблем громади, а також причин їх виникнення та негативних наслідків їх впливу на громаду. Завдяки цьому ми зараз можемо чіткіше усвідомити, якими мають бути наші стратегічні цілі, щоб розв’язати ці базові проблеми, а також завдання, спрямовані на усунення їх причин».

Наступним кроком для громад є збір ідей до плану заходів з реалізації стратегії.