Децентралізація: нові можливості вирішення питань місцевого значення

31 травня 2018 року у с. Терновиця відбувся кіноклуб «Децентралізація: нові можливості вирішення питань місцевого значення», який зібрав небайдужих мешканців села. Захід відбувся в рамках проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні». Проект виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

Голова Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Орест Микита поінформував населення про реформи, які відбуваються в Україні., та наголосив, що добробут громади залежить від нас самих, від кожного мешканця, від нашої ініціативності та небайдужості, від нашого прагнення щось змінювати у громаді. Присутні дізналися про можливості, які відкриваються перед громадою у зв’язку з проведенням реформи децентралізації.
Після перегляду відеоролика «Точка зору з Володимиром Тетеруком» учасники кіноклубу дізналися як формується бюджет громади, куди ідуть кошти, як вони розподіляються. На ці та інші запитання учасників відповідав експерт проекту Віктор Борщевський. До обговорення цих питань долучився директор Терновицької школи, депутат районної ради Ростислав Канус. Учасники заходу на конкретних прикладах обговорили реформу місцевого самоврядування, реформу освіти, медицини та культури. Кожен мав можливість висловити свою думку щодо розвитку села та отримати відповіді на питання. Приємно, що в громаді є люди, які бажають змін, які активно долучаються до цих змін і не бояться змін.