Горохівська громада провела друге засідання робочої групи з актуалізації стратегії розвитку

19 травня в Горохівській громаді пройшло друге засідання робочої групи з актуалізації стратегії розвитку громади до 2027 року з огляду на нові виклики в умовах війни. Процес стратегування відбувається в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Освіта – важлива частина соціального та економічного розвитку громади. Те, яким є рівень освіти в садочках і школах, наскільки вони є якісними, характеризує успішність і перспективність громади загалом. Саме тому місцевим органам управління освітою важливо долучатися до стратегічного планування в громаді.

Зустріч відбулася у відкритій і конструктивній атмосфері, де учасники обговорювали питання майбутнього розвитку сфери освіти у громаді. У засіданні взяли участь, окрім представників Горохівської міської ради, директори шкіл, гімназій та ліцеїв, закладів позашкільної освіти, представники батьківських комітетів, громадські активісти, старости тощо.

Заступник голови Горохівської міської ради Максим Ящукевич, відкриваючи робочу зустріч, наголосив на важливості сфери освіти для розвитку Горохівської громади. «Наше завдання – надати кожному мешканцю Горохівської громади дошкільного та шкільного віку якісну освітню послугу. Для цього ми повинні змістити акценти з простого фінансування мережі закладів освіти на фінансування доступної і якісної освітньої послуги. Така реформа вже триває в нашій громаді, але сьогодні ми маємо вирішити, як ми будемо рухатися далі в перспективі до 2027 року».

«Значення сфери освіти для громади в сучасних умовах важко переоцінити у формуванні людського капіталу громади. Сьогодні ми з вами повинні розглядати сферу освіти не лише як освітню послугу, а й як ресурс розвитку громади. Адже якість здобутих знань – це спроможність молодої людини конкурувати на ринку праці та її здатність формувати додану вартість у громаді в недалекому майбутньому. Тому, формуючи стратегію розвитку громади, варто особливу увагу приділяти саме пріоритетам розвитку сфери освіти», – наголосила експертка проєкту Ірина Сторонянська.