В Мужиловичах говорили про реформи

В рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС ) 11 червня 2018 року в селі Мужиловичі зібрались активні мешканці громади на зустріч «Децентралізація: запитання – відповідь».
Проект реалізується спільно з партнерами: Асоціацією міст України (АМУ), Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX/Україна) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
На заході були присутні представники Яворівської РЦБС, Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини, голова сільської ради, священик, активні жителі села.
Організатори заходу у простій та цікавій формі розповідали мешканцям про процес децентралізації, відповідали на запитання: про право власності земель поза межами населених пунктів, про фінансування медичної, освітньої та культурної галузі, про права та обов’язки старости, про виборчу систему в міській ОТГ, записували цікаві питання, ідеї та побажання жителів. Жителі села ділились думками щодо територіальної реформи і децентралізації.
Захід показав, що в селі Мужиловичі є ініціативні люди, які прагнуть змін, знають проблеми і хочуть допомогти у їх вирішенні. Головне – об’єднати цих людей і разом працювати над розвитком громади.