Берегівська громада працює над стратегією розвитку за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

15 травня в Берегівській громаді відбулося перше засідання робочої групи з напрацювання стратегії розвитку до 2027 року. У засіданні робочої групи, куди входять представники органів місцевого самоврядування, підприємці, громадські активісти й експерти проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Під час заходу презентували соціально-економічний профіль Берегівської громади, обговорили стан і перспективи розвитку, вплив та наслідки воєнного часу, можливості громади в залученні ресурсів, провели аналіз сильних та слабких сторін громади, а також можливостей і загроз. 

Стратегія розвитку – це головний документ для розвитку громади. У ньому визначені найважливіші завдання, що ставить перед собою громада на певний період. У цей документ внесені ті напрямки діяльності та найбільш нагальні цілі, яких можна й необхідно досягти за цей період часу. Їх виконання – це фундамент подальшого розвитку громади.

Експертка проєкту Ірина Сторонянська зазначила, що наявність у громади якісної стратегії розвитку є свідченням того, що громада чітко знає, чого хоче досягнути в найближчі роки, які для цього потрібні ресурси, що треба зробити, коли та якими силами. Дуже важливо, щоб стратегія розвитку Берегівської громади була створена з урахуванням європейських підходів до розроблення таких документів на засадах публічності, прозорості, максимального врахування думки громадськості. Адже громада має хороший досвід реалізації спільних міжнародних проєктів, а її потенціал транскордонного співробітництва є одним з найвищих серед громад Закарпаття та України загалом.