Шацька громада розпочала роботу над Стратегією розвитку за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

4 квітня в Шацьку відбулося перше засідання робочої групи з напрацювання Стратегії розвитку громади до 2027 року. Процес стратегічного планування відбуватиметься за підтримки експертів проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 

Щоб врахувати особливості та потреби всіх сторін, до роботи над документом долучилося близько 70 осіб, серед яких представники органів місцевого самоврядування, бізнесу, депутати, старости і громадські активісти. Метою зустрічі було обговорення аналітичної частини Стратегії розвитку Шацької територіальної громади, напрацювання бачення, формування SWOT-аналізу громади.

Сергій Карпук, Шацький селищний голова: «Стратегія розвитку громади та Комплексний план просторового розвитку це два основні для громади планувальні документи стратегічного характеру, розробка яких відкриє нові можливості. І ми вдячні Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за підтримку та допомогу в розробці цих документів».

Основними конкурентними перевагами Шацької селищної територіальної громади повинні бути:

  • унікальний ландшафт і природні ресурси;
  • найкраща в регіоні екологічна ситуація;
  • можливості для розвитку рекреаційно-оздоровчої сфери та реабілітації;
  • розбудова спортивної інфраструктури; 
  • нішеве та органічне сільське господарство;
  • потенціал для розвитку переробної промисловості;
  • можливості розвитку екокрафту.

Наступним кроком буде опрацювання всіх зібраних пропозицій та ідей, які стануть підґрунтям для формування напрямів діяльності та завдань задля досягнення стратегічної цілі розвитку громади.