У Львівській ОДА вирішувалося питання про створення в області індустріальних парків

Питання спорудження в області індустріальних парків стане одним із центральних на Міжнародному економічному форумі, який відбуватиметься у жовтні в місті Львів.

Зокрема, іноземним партнерам планують представити індустріальні парки у Новому Роздолі та Яворівському районі, як привабливі інвестиційні майданчики.

Про це йшлося 27 липня 2015 року на зустрічі першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Ростислава Замлинського з координаторами проектів зі створення в області індустріальних парків та уповноваженими представниками експлуатуючих організацій. Яворівський індустріальний парк представляли координатор проекту Олена Бей, голова Яворівської районної ради Іван Карпа та голова Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Орест Микита

Центральним питанням зустрічі стали результати реалізації Програми Транскордонної Співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, в рамках якої передбачена рекультивація земель Нового Роздолу та Яворівщини під індустріальні парки, а також підготовка відповідної документації.

“Індустріальні парки – це ті осередки бізнесу, які можуть дати поштовх для регіонального розвитку, – зазначив Ростислав Замлинський. – Оскільки їх спорудження у Новому Роздолі та у Яворівському районі здійснюється у рамках Програми Транскордонної Співпраці, потрібно дуже відповідально поставитися до їхньої реалізації. Затримки у реалізації цього проекту можуть негативно позначитись на іміджі України як ґрантоотримувача, зокрема і Львівської області як реалізатора проектів”.

Перший заступник керівника ОДА доручив представникам експлуатуючих організацій пришвидшити розробку проектів і проектно-кошторисної документації індустріальних парків, щоб останніх можна було включити до програми інвестування на 2016 рік.

“Нам слід гідно презентувати індустріальні майданчики у Новому Роздолі та Яворівському районі на цьогорічному Економічному форумі”, – підсумував Ростислав Замлинський.

Нагадаємо, що на сьогодні у Львівській області триває активна робота над проектами чотирьох індустріальних парків: у містах Львів, Новий Розділ, Кам’янка-Бузька та Яворівському районі. 

Яворівський індустріальний парк планують відвести під логістичні послуги, виробництво продукції для внутрішнього ринку та експорту в країни Європейського Союзу. Тоді як індустріальний парк “Новий Розділ” може стати майданчиком екоощадних продуктів, матеріалів і технологій.

За матеріалами прес-служби ЛОДА