Тренінг “Сильні локальні громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування”

2-4 липня в селищі Брюховичі відбувся перший регіональний тренінг в рамках програми “Сильні локальні громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування», який організували Фонд «Освіта для Демократії» (Варшава, Польща), Вінницька молодіжна громадська  організація «Наше Поділля», Товариство Лева (Львів) та Мережа «Громадські ініціативи України».

Тренінг дозволив учасникам поглибити знання з тематики реформи місцевого самоврядування та механізмів взаємодії між громадськістю та місцевою владою, а також сприяв підготовці учасників до співпраці в рамках подальших заходів у проекті. Учасниками заходу були представники Яворівського, Миколаївського, Пустомитівського та Жовківського районів Львівської області.  Серед тем, які розглядалися під час тренінгу були: реформа місцевого самоврядування, децентралізація, механізми участі у процесах прийняття рішень, міжсекторна співпраця, аналіз ресурсів та проблем локальної громади, кращі практики проведення змін у місцевих спільнотах, гендерні аспекти тощо. Серед учасників 3-х денного тренінгу були представники влади, бізнесу та громадського сектору, що дозволило усі проблеми розглядати комплексно та спільно шукати шляхи вирішення. 

Також в рамках даної програми запланований навчальний візит до Польщі для ознайомлення з польським досвідом проведення реформи самоврядування та децентралізації. Ще однією особливістю програми “Сильні локальні громади-ключ до успіху реформи місцевого самоврядування» є те, що кожна з команд, які представляли свої регіони зможуть провести на місцях публічні заходи з питань реформи місцевого самоврядування та на конкурсній основі отримати грант на реалізацію локальної ініціативи.