Тенденції та ризики місцевого економічного розвитку громад Львівської області в умовах війни – результати дослідження

Попри воєнний стан, місцеве самоврядування продовжує свою роботу сьогодні.
Які виклики, пов’язані із масштабним явищем внутрішньої міграції населення та релокації бізнесу, постають перед місцевими територіальними громадами Львівщини та яким чином вони реагують на них?

Відповіді на ці питання шукали експерти проєкту «Формування програм місцевого економічного розвитку через інтеграцію переміщених підприємств і ВПО в економічне життя територіальних громад» за допомогою фокус – групових інтерв’ю у десяти територіальних громадах Львівської області із ВПО та представниками переміщених підприємств, місцевими підприємцями, органами місцевого самоврядування та активістами.
За підсумками проведення 20-ти фокус групових інтерв’ю підготовлено аналітичний звіт «Тенденції та ризики місцевого економічного розвитку в умовах війни: звіт за результатами соціологічного дослідження (методом фокус-групових інтерв’ю) у територіальних громадах Львівської області».
Даний звіт став початком розробки програм відновлення місцевої економіки, що сприятимуть поступовому переходу від екстреного реагування органів місцевого самоврядування до сталого соціально-економічного розвитку та зростання через впровадження антикризових інструментів місцевого економічного розвитку, які враховуватимуть потреби релокованих підприємств і ВПО.

Детальніше з результатами звіту можна дізнатися за ПОСИЛАННЯМ.

Цей звіт був підготовлений Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в рамках реалізації проєкту «Формування програм місцевого економічного розвитку через інтеграцію переміщених підприємств і ВПО в економічне життя територіальних громад», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього звіту не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.