Сучасна бібліотека в ОТГ: основні пріоритети діяльності в умовах децентралізації

6 червня 2018 року у бібліотеці-філії с. Поруденко відбувся інтерактивний тренінг «Сучасна бібліотека в ОТГ: основні пріоритети діяльності в умовах децентралізації». Захід відбувся в рамках проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні». Проект виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.
Голова АМЕР Яворівщини Орест Микита та експерт з децентралізації Віктор Борщевський ознайомили присутніх з реформою децентралізації та перспективами для населених пунктів.
Метою реформування є підвищення якості життя громадян за рахунок створення умов для сталого розвитку територіальних громад,як самостійних та самодостатніх соціальних спільнот,члени яких матимуть можливість ефективно захищати власні права та інтереси шляхом участі у вирішенні питань місцевого значення.
Після загального ознайомлення із реформою перейшли до питань ролі і місця бібліотек в умовах децентралізації.
Для цього учасники тренінгу поділилися на дві групи,кожна з яких висловила бачення того, якою має бути бібліотека.
Всі були дуже активні кожен висловлював свої думки,потім кожна група зачитала основні ініціативи,було багато різних пропозицій, навіть прозвучала цікава думка створення в бібліотеці “бібліоняні”, що багатьом сподобалось.
Під час тренінгу було помітно, що загалом всі прагнуть поліпшення якості життя, і якісних змін, але всі погодилися, що для того, щоб бібліотека була цікавою, потрібною і необхідною в умовах децентралізації, крім цікавих заходів, що мають проводитись в бібліотеці, тут мають бути створені комфортні умови.