Створення належних умов для розвитку підприємництва в прикордонних районах Польщі та України

В рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 з грудня 2013 року затверджено фінансування та впровадження Проекту “Розвиток підприємництва шляхом покращення доступу до інвестиційних ділянок у місті Любачів та ґміні Любачів, а також відновлення деградованих земель Яворівського району та м.Новий Розділ”.

Основною метою проекту є Створення належних умов для розвитку підприємництва в прикордонних районах Польщі та України.

Конкретні цілі проекту:
1) Надання привабливості та доступності інвестиційних ділянок міста та ґміни Любачів шляхом створення і модернізації технічної та комунікаційної інфраструктури.
2) Надання доступності інвестиційних ділянок Яворівського району та міста Новий Розділ шляхом рекультивації постіндустріальних (сірчаних) ділянок.
3) Стимулювання розвитку підприємств в прикордонних районах, впроваджуючи політику розвитку підприємств та інших відповідних документів, створюючи та нарощуючи потенціал інститутів розвитку підприємств.

Також в рамках реалізації проекту передбачена розробка проекту будівництва та розвитку індустріального парку на рекультивованих землях ДП «Сірка» в Яворівському районі Львівської області, основною перевагою якого є близьке розташування поблизу кордонів України та ЄС («Краковець–Корчова», «Грушів–Будомєж» та «Рава-Руська–Гребенне») і наявність митних переходів на міжнародній трасі М10 та трасі Е372. Розташування об’єкту дозволяє повністю забезпечити його всією необхідною для виробничої діяльності інфраструктурою (питною водою, технічною водою, каналізацією, електроенергією, газом, утилізацією промвідходів), а також зручним транспортним сполученням (автомобільні та залізничні шляхи). Ініціатором проекту виступає Яворівська районна рада, а проектований об’єкт буде розташовано на 2-х земельних ділянках, загальною площею 40 га, що передані в розпорядження Ради від 25 грудня 2013 року.