Новояричівська громада провела друге засідання робочої групи з напрацювання стратегії розвитку

8 травня в Новояричівській громаді пройшло друге засідання робочої групи з формування стратегії розвитку громади до 2027 року. Процес стратегування відбувається в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 

Зустріч відбулася в режимі конструктивного діалогу в частині напрацювання питань, орієнтованих на подальший розвиток громади. Учасники робочої групи працювали над стратегічним баченням громади. Кожний учасник висловив свою думку, результати узагальнили у вигляді стислих тез.

У рамках засідання опрацювали результат SWOT-аналізу, сформували дерево цілей стратегії розвитку громади та перші проєктні заявки до плану заходів на 2024-2027 роки.

«На цій робочій зустрічі ми побачили цілеспрямовану Новояричівську громаду, у представників якої велика кількість ідей, розуміння, як їх можна реалізувати в межах стратегії, що розробляється, і бажання рухатися вперед та робити життя в громаді кращим», наголосила Ірина Сторонянська, експертка проєкту. 

Наступним кроком для громад є збір ідей до плану заходів з реалізації стратегії.