Зміни життя в процесі децентралізації

17 липня 2018 року у Новояворівську в приміщенні Філії-бібліотеки для дорослих міста Новояворівська Яворівської РЦБ відбувся захід у форматі “живої бібліотеки” під назвою “Зміни життя в процесі децентралізації”. У даному випадку “жива бібліотека” мала за мету привернути увагу громадськості до питань децентралізації та реформ, які відбуваються в Україні. Цей захід допоміг зрозуміти й усвідомити, звідки виникають стереотипи щодо об’єднання громад, реформ медицини, освіти та культури, наскільки часто вони є відображенням наших внутрішніх страхів, браку інформації, аніж існуючої реальності.
“Живими книгами” у “живій бібліотеці” були заступник голови районної ради Володимир Мацелюх, міський голова Новояворівська Василь Муравель, секретар Новояворівської міської ради Іванна Попик та експерт Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Ірина Куропась. Формат заходу дозволяв кожному з учасників задавати питання та отримувати на них відповіді. Серед питань, які часто задавали учасники були питання щодо реформи медицини, освіти, культури, ролі бібліотек після об’єднання, ризиків та переваг створення Новояоврівської ОТГ. Активність учасників, гострі та влучні запитання, відверті відповіді – ось так можна охарактеризувати у двох словах подію.
Захід відбувся в рамках проекту ПУЛЬС “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні”. Проект виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.