В Яворові у пересувних консультаційних пунктах роз’яснюють людям переваги децентралізації

ZIK.UA

Учора, 6 червня, на чільній площі Яворова просто неба працював пересувний вуличний консультаційний пункт «Моя громада – мій добробут», організований фахівцями Центральної районної бібліотеки імені Юрія Липи – під егідою Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Ця подія відбулася за сприяння проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

Люди на вулицях Яворова активно цікавилися питаннями децентралізації, вичерпні відповіді на які давала, зокрема, менеджер Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Ірина Куропась.

Усі бажаючі одержали наочні матеріали стосовно структури та повноваження органів об’єднаної територіальної громади, в яких  змістовно розписані вимоги до голови ОТГ, депутатів від кожної громади, яка об’єдналася, старости, ради та її виконавчого комітету, відділів, служб та управління.

У коментарі власкорові IA ZIK менеджер Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Ірина Куропась пояснила, що донор проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) – Агентство США з міжнародного розвитку USAID, а виконавець – Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування Асоціація міст України (АМУ) за участі 24 регіональних відділень АМУ.

«Проект «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», спрямований на створення сприятливого середовища для впровадження децентралізаційної реформи в нашій державі, зміцнення місцевого самоврядування, поглиблення демократичних процесів розвитку територіальних громад та стабільності держави.

До речі, цей проект, який працює у 24 областях, підтримує Офіси реформ в регіональних відділеннях АМУ, у складі чотирьох галузевих консультантів: з бюджетних питань, з юридичних питань, з питань комунікацій, з питань місцевого економічного розвитку.

Мета проекту – удосконалення правового поля щодо проведення децентралізації в Україні; забезпечення внеску органів місцевого самоврядування у формування та впровадження політики у сфері децентралізації; збільшення ресурсів місцевого самоврядування та посилення здатності органів місцевого самоврядування ними ефективно розпоряджатись; посилення спроможності та професійного рівня усіх долучених до реформи груп», – наголосила Ірина Куропась.