В селищі Шкло відбувся семінар “Практичні засади взаємодії влади, громадськості та бізнесу як основи для розвитку сільських територій”

10 грудня 2015 року у селищі Шкло відбувся семінар «Практичні засади взаємодії влади, громадськості та бізнесу як основи для розвитку сільських територій», організований Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини.

Семінар проходив в рамках неприбуткового проекту «Майстерня міжсекторної співпраці як інструмент реалізації локальних ініціатив», який виконується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив»,  що адмініструється ГО Центр «Жіночі перспективи» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Метою проекту є налагодження ефективної взаємодії влади, громади та бізнесу в Яворівському районі для вирішення локальних ініціатив.

Учасниками заходу були представники бізнесу, громадськості, депутати Шклівської селищної ради. На семінарі обговорили питання ефективної комунікації як шляху до успішного налагодження  партнерства; як будувати партнерські стосунки; основні моменти проведення переговорів: вміння переконувати, ефективно аргументувати; конфлікт як можливість прояснити бачення сторін.

Семінар, який проводили досвідчені експерти Уляна Терлецька та Наталя Крук, посприяв комунікації та співпраці між владою, громадою та бізнесом, адже соціальний та економічний розвиток будь якої громади залежить від ефективності взаємодії цих трьох секторів.

На завершення семінару учасники обговорили найбільш актуальні проблеми громади та розглянули можливості та перспективи їх подолання шляхом об’єднання зусиль усіх зацікавлених сторін.