Accelerating the reform of decentralization and developing a vision of the strategic development of a united territorial community

Яворівська РДА

20 квітня, в місті Яворові Львівської області стартував стратегічний хакатон на тему: «Прискорення реформи децентралізації та вироблення бачення стратегічного розвитку об’єднаної територіальної громади».

У цій події, що тривала 4 дні, брали участь не лише яворівчани, а й делегації з Дніпра та Кривого Рогу, а також – науковці зі Львова.

Розпочався захід із презентації програми, принципів комунікації, менторів та учасників організаторами заходу – керівником та менеджером Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини – відповідно Орестом Микитою та Іриною Куропась.

Під час першої сесії, де мова йшла про потреби стратегічного бачення для сталого розвитку громади, тон активному спілкуванню, конструктивним дискусіям та тренінгам задавав доктор економічних наук зі Львова Віктор Борщевський.

А п’ятницю, 21 квітня, стратегічний хакатон у місті Яворові Львівської області розглядає питання децентралізації, акцентуючи увагу на діалозі – як інструменті спроможних громад та впровадження ефективного територіального управління.

Не оминула подія й таке важливі теми, як «Практичні засади взаємодії влади, громадськості та бізнесу, налагодження діалогу в громаді».

Під час третього раунду стратегічного хакатону відбулася «Гра Світ Громад» – перша українська настільна кооперативна стратегія в жанрі соціального симулятора. Тобто, ігрові події – максимально наближені до реального життя, а перемога дістається лише завдяки тісній взаємодії учасників. Активну участь в якій взяв і голова райдержадміністрації Орест Хлян.
Цікава ця штука. І повчальна. Ось сиджу й думаю: як класно було б, якби дорослі в громадах не різалися в карти, школярі не ламали собі психіку під час небезпечних ігор в соцмережах, а красиво та шляхетно збавлялися люди під час «#Гри Світ Громад»…
До прикладу, збиралися б громадяни у вільний час у Народних домах й так весело та змістовно підносили свій інтелектуальний рівень. А що основне – згуртовувалися.
Та це, наразі, – лише мрія… Бо колода звичайних карт коштує – від 50 до 100 грн., а «#Гра Світ Громад» – 2450 грн. 

Джерело: ZIK