Конференція “Роззброєння, демобілізація і реінтеграція в Україні”

З 7 по 9 червня 2016 року у смт Буча Київської області проходила конференція “Роззброєння, демобілізація і реінтеграція в Україні” за участі представників влади, громадських організацій та воїнів ?АТО? з 8-ми регіонів України.

Яворівський район був представлений керівником управління соціального захисту населення Яворівської РДА, депутатом Яворівської районної ради Уляною Ганусяк, головою Спілки соціального захисті учасників АТО та сімей загиблих Яворівщини Мар’яною Салашник та головою Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Орестом Микитою

Конференція, яка була організована Інститутом миру і порозуміння (Київ) та Шведським товариством миру й арбітражу (Swedish Peace and Arbitration Society/SPAS), проводилась з метою зміцнення миротворчого потенціалу місцевих громадських організацій, налагодження конструктивного діалогу між представниками влади, воїнами АТО та громадою, а також розбудови миру та порозуміння в Україні.

Під час конференції виступили експерти ООН з роззброєння, демобілізації і реінтеграції Ганс Торгрен (Hans Thorgren) та Стефан Остром (Stefan ?str?m) з Академії Фольке Бернадота (Швеція), які продемонстрували базові підходи ООН з вирішення даної прооблеми.