У Вінниці відбувся Форум інституцій місцевого розвитку

9 та 10 березня 2017 року у Вінниці проходив IV Всеукраїнський форум інституцій місцевого розвитку “Роль і місце інституцій розвитку і фахівців із місцевого економічного розвитку у стимулюванні економічного розвитку громад”.

Участь у заході взяли 90 представників організацій місцевого розвитку, українські і міжнародні експерти. Агенцію місцевого економічного розвитку Яворівщини представляв її голова Орест Микита.

Експерти обговорювали планування успішного економічного розвитку території, як розвивати малий і середні бізнес у територіальній громаді, а також як ефективно залучати інвестиції.

За словами директора проекту ПРОМІС Олександра Кучеренка, Вінниця не випадково була обрана місцем проведення чергового Форуму. «Вінниця – одне з 16 міст-партнерів проекту, але для нас це також місто, на якому ми плануємо випробовувати найбільш складні, найбільш сучасні та ефективні методики як розвитку місцевої демократії, економічного розвитку, так і стимулювання розвитку малого і середнього бізнесу. Крім того, в нас буде можливість ознайомитися з кращими практиками міста Вінниці і з тими ідеями, які вже впроваджені тут», – зауважив Олександр Кучеренко.

В рамках Форуму для учасників заходу були передбачені пленарні засідання, робота в тематичних секціях та ознайомлення з конкретними прикладами реалізації розвиткових проектів у місті Вінниця.