Тренінг «Стратегічне управління. Розробка та презентація стратегій розвитку територій»

29-30 жовтня 2014 року в Яворові відбувся Тренінг «Стратегічне управління. Розробка та презентація стратегій розвитку територій», який організував Інститут регіонального розвитку спільно з Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини.

Учасники тренінгу ознайомилися із сучасним станом стратегічного управління розвитком територій в Україні; отримали практичні навички стратегічного планування розвитку самоврядних територіальних громад; ознайомилися з рекомендаціями щодо організаційних принципів стратегічного планування; навчилися успішно проводити обговорення та презентації стратегічних планів розвитку самоврядних територіальних громад.

Участь у тренінгу взяли керівники структурних підрозділів Яворівської районної ради та Яворівської районної державної адміністрації, Яворівської та Новояворівської міських рад, депутати, голови сільських рад, представники центру зайнятості та закладів освіти, керівники громадських організацій, інші зацікавлені особи.

Ключові теми тренінгу:

День 1 – 29 жовтня

• Стратегічне управління розвитку самоврядних територіальних громад (СТГ) в Україні.

• Що таке стратегічний план розвитку самоврядної територіальної громади і як його можна розробити?

• Етапи розробки стратегічного плану розвитку СТГ. Бачення.

• Напрями розвитку та стратегічні й операційні цілі.

• Завдання стратегічного плану.

 День 2 – 30 жовтня

• Кому потрібен стратегічний план? Де будемо його представляти, обговорювати, презентувати?

• Три кити ефективної презентації. Етапи підготовки презентації.

• Види презентацій. Візуалізація.

• Як підготувати себе до ефективного виступу: експромт чи добра підготовка?

Тренери:

Олег Карий – доктор економічних наук, доцент кафедри маркетингу і логістики Національного університету «Львівська політехніка». Працював консультантом під час розробки стратегічних планів розвитку міст Жовква, Коломия, Рахів, Долина, Радехів, Втноградів, Любінь Великий. Розробляв та проводив тренінги для працівників органів місцевого самоврядування та державних адміністрацій.

Уляна Терлецька – консультант з організаційного розвитку та управління персоналом, тренер з менеджменту персоналу, розвитку управлінських навиків, техніки продажу, самоменеджменту та менеджменту часу, технологій результативних переговорів, місцевий експерт та коуч програми TACIS з підготовки українських менеджерів. Голова HR комітету Європейської Бізнес Асоціації Західноукраїнської філії. Досвід проведення тренінгів з 1997 року.